loading

Tomík na cestách – Afrika s tuktukem

Datum: 16.11.2022
17:30 - 18:30
Místo konání: Gen. Klapálka 1641, Kladno
 
Za rok z Thajska do Hranic na Moravě a teď půl roku tuktukem po Africe - to je Tomík Vejmola

Hranický cestovatel Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách se vydal na další bláznivou cestu. Tentokrát vyrazil S TUKTUKEM PO AFRICE

Tomáš je mladý cestovatel, který se rozhodl probádat svět pořádně dobrodružně. Jeho zatím poslední cesta vedla do Afriky, kde si pořídil tuktuk a s kameramanem vše natočili. Film by měl být hotov v létě 2023. Se svými besedami objíždí Českou a Slovenskou republiku a baví svým poutavým vyprávěním mladé i dospělé.

Tuktuk je Tomíkova oblíbená tříkolka, se kterou rád brázdí svět. Na cestě dlouhé 9000 km za 111 dní projel barevnou Jihoafrickou republikou, Botswanou plnou zvířat, Zambii s Viktoriini vodopády, přes nejtěžší Zambii, veselou Malawi, obrovskou a domorodými kmeny posetou Tanzánii až nakonec dorazil do Ugandy.

Přijďte si poslechnout bláznivý příběh, plný neuvěřitelných zážitků, které Tomíka a jeho parťáka Davida na cestě potkaly. Mnoho barvitých historek doprovázené krásnými, nejen dronovými záběry, Vám Tomík s humorem a jistou nadsázkou mile rád poví v příjemných prostorách velké studovny naší knihovny.

Vstupné na přednášku: 80 Kč. Vstupenky budou k zakoupení na místě před začátkem přednášky.

 

Tato akce se koná díky laskavé finanční podpoře Statutárního města Kladno.