loading

Marek Kovář: Borneo

Datum: 07.12.2022
17:30 - 18:30
Místo konání: Gen. Klapálka 1641, Kladno
 
Od Lovců lebek až po právo Šaría

Jeden den se potápět s exotickými rybičkami a druhý den zdolat čtyřtisícovou horu. Jak spojit zdánlivě nespojitelné během jedné cesty? Jet na Borneo!

Společně s Markem Kovářem se podíváme do největších jeskyní světa hluboko v džunglích i za divokými orangutany do panenské přírody. Projdeme se po stopách Lovců lebek a dostaneme se až do vesnice jejich potomků. Zastavíme se také v Bruneji, zemi zlatých paláců s extrémním kontrastem k životnímu stylu obyčejných obyvatel. Zbyde-li čas, zaletíme i na malou ochutnávku nedalekého Singapuru, kde jsme zakončili naše měsíční putování.

Marek Kovář je především matematik a vědec, ale již od svých 15 let propadl další vášni – exotickému cestování. Nejvíce si na svých cestách užívá poznávání nových kultur a místních obyvatel. Zejména u mnoha afrických, asijských či amerických kmenů strávil mnoho týdnů svého života. Navštívil více než 85 zemí světa. Extrémní přístup k cestování mu není vzdálený. Jak dodává: "Jednou řídíte 2 500 km v kuse, poté vybíháte v krátkém čase na nejvyšší horu Afriky, stopujete gorily, koaly a další zvířata, či ujíždíte před politickými převraty. Aneb – vidět co nejvíce, za co nejméně peněz!"

Vstupné na přednášku: 80 Kč. Vstupenky budou k zakoupení před začátkem přednášky na místě.