loading

Oslavy 79.výročí - Osvobození Brandýsek

Datum: 07.05.2024
15:00 - 16:00
Místo konání: Olšany, Brandýsek, Kladno
Vložil: ADMIN
 
Oslavy 79.výročí - Osvobození obce Brandýsek
Srdečně vás všechny zveme na již tradiční akci konanou k výročí osvobození Československa, kterou pořádá KVH Brandýsek ve spolupráci s obcí Brandýsek a JSDH Brandýsek.
Oslavám dominuje komentovaná dynamická bojová ukázka, která je inspirována skutečnými událostmi v květnu 1945, kdy se nad obcí v prostoru Na Rovinách zkřížily cesty ustupujících jednotek německé branné moci a obrněné brigády vojsk SSSR postupující ku Praze.
Těšit s můžete na prohlídkou dobové vojenské techniky, armádní výstroje nebo ukázku stanového ležení s dobovou polní kuchyní.
Závěrem areál bývalé vodárny rozburácí bigbítový nářez v podání hudebního tělesa All Right Band. Po celou dobu akce jsou otevřeny stánky s pivem, nealko nápoji a chutným občerstvením. Vstupné dobrovolné | parking v okolí místa konání | vhodné pro děti. Čtyřnohé mazlíčky prosím nechte doma (silné akustické efekty). Dodržujte prosím pokyny pořadatelů.
Těšíme se na vás!
15:00 - zpřístupnění areálu bývalé vodárny
17: 00 - dynamická ukázka, prezentace vojenské techniky a výstroje
18:30 - All Right Band - bigbít
Změna programu vyhrazena.
Info: Použitá fotografie, která na propagačních materiálech provází letošní ročník oslav, pochází z rodinné sbírky Jiřího Šimona. Autenticky zachycuje ozbrojenou skupinu povstalců z řad obyvatelstva Brandýsku v revolučních květnových dnech r. 1945.