loading

THOM ARTWAY solo show, vstupenky v prodeji

Datum: 26.02.2020
20:00 - 22:00
Otevřeno: denně
Místo konání: náměstí Svobody, Kladno
Pořadatel: Dundee Jam
 
český písničkář a busker i držitele dvou Cen Anděl / vstupné 190,-

Koncert zpěváka, textaře a kytaristy, který patří momentálně k nejuznávanějším mladým muzikantům české hudební scény. Ve své tvorbě dokonale propojuje moderní zvuk s klasickým písničkářstvím.

Thom se řadí do generace mladých písničkářů, kteří vyrůstali s kytarou v ruce na ulicích světových měst.

Jako busker začínal u Lennonovy zdi v Praze na Malé Straně. V roce 2013 nahrál EP Still Standing Unknown. V té době také strávil pět měsíců v Austrálii, kde se věnoval cestování a pouličnímu hraní.

První singl I Have No Inspiration vyšel v roce 2015 a zaznamenal obrovský úspěch. Skladba se okamžitě stala hitem a na více než rok a půl ovládla přední příčky českých hitparád a vynesla Thomovi nominaci na udílení cen Český slavík Mattoni 2016 v kategorii Objev roku.  Následovaly písně Blind Man a Conformity, jež byly předzvěstí prvního alba Hedgehog, které vyšlo na podzim 2016 u Warner Music. Za tuto desku získal Thom hned dvě Ceny Anděl 2016 České hudební akademie, a to v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku a  byl nominován na cenu Anděl 2018 v kategorii Sólový interpret.  

Aktuálnímu albu „All I Know“ se podařilo navázat na úspěšný debut, oproti prvotině Hedgehog je ale novinka rychlejší a objevuje se na ní více elektroniky a elektrických kytar. První obrysy nahrávky se rodily daleko od domova. Album All I Know začalo vznikat v Indonésii na ostrově Sumatra. Dvacet dní na téměř opuštěném ostrově Sikandang Thomovi poskytlo základ ke třem písním - In Your Mind, This Light, High Above the Trees. Zbytek písní vzniklo na Rovině (Hlásná Třebáň). 

Více info:

WEB: www.thomartway.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/thomartway
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/thomartway
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCBQppeNrqfWkgsGGK--raJw