loading

TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR “adventní Kračúnovské turné“ /vstupenky v prodeji

Datum: 17.12.2018
20:30 - 23:00
Otevřeno: denně
Místo konání: náměstí Svobody, Kladno
Pořadatel: Dundee Jam
 
world music s moravskými kořeny ... držitelé 2 cen Anděl za album roku ... v rámci adventního turné nabídne kapela Tomáše Kočky repertoár z ceněného alba "Koleda" a novinky aktuálního úspěšného titulu "Velesu" - umístěné v TOP 20 World Music Charts

Dvojnásobní držitelé ceny Anděl za album roku, jejich album Poplór bodovalo v prestižní TOP 20 Europian World Music Charts.  

Kapela žánrově staví na lidové hudbě, kterou ale svým jedinečným přístupem posunuje do neotřelých rovin a utváří osobitý celek, který respektuje své kořeny, ale zároveň reflektuje současnost a široké spektrum posluchačů.

Se svou muzikou inspirovanou tradiční moravskou hudbou objíždějí Evropu od Ruska až po Irsko, hrají na festivalech folklórních, folkových, rockových i metalových.

ukázky:

https://www.youtube.com/watch?v=TZo9A2jZTLU&list=PLRnMwmZN41oV-yV9z7E-KM8gdppEcce6N&index=4 

https://www.youtube.com/watch?v=Vd-PIdr6g04&list=PLRnMwmZN41oV-yV9z7E-KM8gdppEcce6N 

https://www.youtube.com/watch?v=268BWWI9f9A&list=PLRnMwmZN41oV-yV9z7E-KM8gdppEcce6N&index=21 

Tomáš Kočko & ORCHESTR  a aktuální novinky úspěšného titulu "Velesu" „Staroslovanský bůh Veles je v rámci slovanského pantheonu božským partnerem Živy a také patronem umělců,“ přibližuje spojitost Tomáš Kočko. Výhradně autorské CD zahrnuje devět písní, v jejichž textech rezonují ozvěny dávných slovanských kultů, inspirace světem, kterému bylo cizí striktní černobílé vidění. Hudebně pak nabídne typický kočkovský transovní i zadumaný folk-folklórně-metalový mix.