loading

THE PRAGUE SWINGMASTERS (swing)

Datum: 11.01.2014
21:00
Místo konání: Music Klub Poldofka, Petra Bezruče 1701,
Pořadatel: Poldofka
 
THE PRAGUE SWINGMASTERS /DJ Kaya a jeho tata/ -kdo přijde swingově vystajlovanej má vstup zdarma- (vintage swing & electroswing)

Konečně i na Kladno dorazil hudební styl, který spojuje šarm a eleganci 30. a 40. let 20. století s vášní a temperamentem dnešní doby.

original vintage swing & electro swing party s

**************************
The Prague Swingmasters
**************************
hudbu vybírají a pouštějí pánové
Karel Ctibor, nejstarší aktivní DJ v ČR (narozen 1.9. 1934) a jeho syn
DJ Kaya a.k.a. Prague Swingmaster Jr. (Radio 1)
**************************
swing dress code není podmínkou, ale potěší oko i duši...

- Stylový večírek pro všechny věkové kategorie...
- Pro prvních 50 návštěvníků sklenka proseca zdarma jako welcome drink.
- oblékni si něco stylového z dob minulých a máš vstup zadara
------------------------------------------------------------------------- CO JE ELECTRO SWING?
Kombinace tradičních melodií swingu a jazzu v elegantním spojení se současnou taneční hudbou se proslavila nejprve v Paříži a Berlíně díky producentům a kapelám jako Parov Stelar nebo Caravan Palace. V poslední době zažívá obrovský boom po celém světě, a proto není divu, že si své místo vydobyl i v českých a moravských klubech, o festivalech nemluvě.   THE PRAGUE SWINGMASTERS „S electro swingem jsem se prvně potkal v rádiu někdy v roce 2009“, říká ikona pražského Radia 1 DJ Kaya. „Bral jsem ho jako příjemnou, ale okrajovou záležitost, občas jsem ho vysílal během mých úterních nočních směn, hodně jsem ho poslouchal v autě a nějak jsem ani nepřemýšlel o tom, že bych šel electro swing pouštět lidem do klubů.   Na tu myšlenku, jak už to často bývá, mě přivedla až moje manželka - fanynka kolegy z Radia 1 Dje Mackie Messera, který vlnu zájmu o electro swing, jak tady u nás, tak i na Slovensku, nastartoval s energií jemu vlastní.   Pocházím z hudební rodiny, děda Karel Ctibor byl jedním z prvních swingových zpěváků u nás, první nahrávky na gramofonové desky pořídil už v roce 1936. Orchestr Karla Vlacha během války zkoušel u nás v obýváku a třeba tehdejší swingová megastar Inka Zemánková byla pro tátu prostě teta. Táta je velký fanda muziky s takřka dvacetiletou Djskou zkušeností a tak mě napadlo, že bychom mohli vytvořit společný „rodinný tým“ THE PRAGUE SWINGMASTERS.   Prvně jsme vystoupili letos v březnu na akci již zmíněného kolegy Mackie Messera. Od té doby máme za sebou hraní v pražském Rock café, kde jsme se stali rezidenty, v Lucerna Music Baru jsme supportovali electro swingovou divu Alici Francis, v Cross clubu, v kavárně Nona na Nové scéně Národního divadla, na zámku ve Valticích, v Poděbradech, v Sedlčanech a na festivalech Mighty Sounds nebo Sázavafest.   Naše party vypadají tak, že táta nejprve pouští klasické swingové hity 30., 40. a 50. let minulého století, které uvádí s šarmem jemu vlastním. Kupodivu, nejen v Praze, si jeho setu užívají tanečníci retro stylu Lindy Hop a já nestačím zírat na ty úžasné taneční figury a s trochou závisti i na tátovu popularitu nejen v této subkultuře ;). Když mě konečně pustí za gramofony, tak rozjedu electro swing, který občas prokládám latino jazzem, takže kdo se v tanečních naučil sambu, rumbu, mambo, salsu nebo cha cha cha, má okamžitě výhodu a stává se královnou či králem parketu ;).     Aniž to nějak vyžadujeme, stalo se příjemnou tradicí, že hodně návštěvníků našich parties dodržuje retro swing dress code, takže na své si přijde nejen ucho, ale i oko. Prostě je to radost hrát tuhle veselou a pozitivní muziku pro veselé a pozitivně naladěné lidi.“