loading
Středočeská vědecká knihovna v Kladně

Mikuláš Cacara: Přesný plán

Datum: 27.09.2022 - 07.11.2022
18:00 - 19:00
Místo konání: Gen. Klapálka 1641, 272 01 Kladno
 
Zahájení výstavy cvrčovického malíře

Zveme vás ke zhlédnutí aktuální tvorby cvrčovického absolventa "Holarky", kterou představíme v prostorách nové výstavní síně naší knihovny

Mikuláš Cacara se narodil 1958 ve Vimperku. Vystudoval  SOŠV (Holarka).

Vystřídal řadu zaměstnání, např lepič plakátů, propagačního výtvarníka, resturátora pián a barokních soch a rovněž pracoval jako dělník v Poldi Kladno. Za minulého režimu vystavoval na různých místech, vzhledem k nekonformním tématům, pochopitelně co nejdál od oficiálního dohledu. Žije ve Cvrčovicích nedaleko Kladna.

Pilířem jeho tvorby je hlavně kresba, grafika, malba a monumentální tvorba. Tématicky je tvorba zacílena na vztah muž-žena, mytologické příběhy, bizardnosti života i na mizející industriální architekturu okolí Kladna.

Také se věnuje tvorbě knižních vazeb a drobných plastik. Pro firmu Vlastimil Čapka - Computer Design vytvořil kolekci zrcadlových vitráží. A tam také navrhl a podílel se na realizaci několika skleněných kopulí zhotovených technikou zrcadlové vitráže do hotelů a kasin v České republice.

Díla jsou součástí mnoha soukromých i zahraničních sbírek. Pakliže vás obraz zaujal, neváhejte autorovi zavolat či napsat.
 

Výstava bude k vidění již od 19. 9. 2022, vernisáž k výstavě proběhne 27. 9. 2022 v 18:00 za přítomnosti výtvarníka.